Bijscholingen

Bijscholingen voor iedere trainer

Het organiseren van bijscholingen is de voornaamste taak van VCV

Een weetje, de VCV bijscholingen worden steeds georganiseerd i.s.m. Voetbal Vlaanderen

Binnenkort zijn we er terug, blijf ons volgen via TOTARA

~

Fusion Oostende  – Meerderheidsituatie uitspelen na balrecuperatie – Maandag 11 april 2022

In elke tactische training zijn er een fysieke doelstellingen. Omgekeerd ook, geen conditionele training zonder technisch-tactische en mentale doelstellingen.

Hoe kunnen we de fysieke basiseigenschappen, coördinatie, kracht, uithouding, snelheid, lenigheid en evenwicht integreren in de reguliere VOETBALtraining.

Deze holistische benadering is van toepassing voor spelers op elite niveau maar evenzeer voor spelers op provinciaal of regionaal niveau.

In deze demo-training met als thema de omschakeling van B- naar B+ gaan we dieper in hoe we het fysieke (CLUSKE) kunnen optimaliseren samen met de technisch-tactische doelstellingen.

Aansluitend wensen we (leeftijd demogroep is in de PHV periode)  in de demo-training ook rekening te houden met de maturiteit van de spelers .

Willen kinderen FUN beleven aan de training is het raadzaam om hiermee rekening te houden. Uiteraard ook naar belasting en belastbaarheid (blessurepreventie) is dit een interessant gegeven.

We starten met een korte inleiding hoe we vanuit een beeldfragment uit de wedstrijd 11 tegen 11 komen naar de opmaak van een optimale holistische training binnen een meso- en microcyclus.

 

Licentiepunten : 2 (UEFA-B, UEFA-A, UEFA Pro)

Clubbezoek KV Oostende – Yves Vanderhaeghe – Dinsdag 22 maart

VCV gaat op clubbezoek bij KV Oostende waar we sinds kort Yves Vanderhaeghe als hoofdcoach terug tegenkomen.

Yves was als speler actief bij onder meer RSC Anderlecht, Excelsior Moeskroen en Eendracht Aalst. Hij speelde ook 48 interlands voor de Rode Duivels, met wie hij deelnam aan Euro 2000 en het WK 2002.

Na een aantal seizoenen als assistent trainer begon hij als hoofdcoach bij KV Kortrijk met daarop volgend nog een aantal Belgische Pro League clubs.

Zijn tweede passage bij KVO brengt Yves terug in competitie om de kustboys punten te laten sprokkelen voor het behoud. Wij zijn dan ook zeer benieuwd om Yves aan het werk te zien.

3 Licentiepunten : UEFA-B – UEFA-A – UEFA Pro


 

KFC Merelbeke – Uitspelen van een overtal situatie door KAA Gent trainer Olivier Bekers – Maandag 7 maart 2022

Als trainer hebben we het al allemaal meegemaakt dat onze spelers in een overtal situatie de verkeerde keuze maken.

  • De juiste keuze is primordiaal om de kansen om te scoren te benutten.
  • Keuze maken op het juiste moment.
  • Inspiratie voor alle gediplomeerde en niet gediplomeerde trainers

2 UEFA Licentiepunten UEFA-B – UEFA-A


 

Webinar – OHL Persoonlijk ontwikkelingstraject – Maandag 24 januari 2022

De OH Leuven Banqup Academy gelooft sterk dat spelers de eigenaar zijn van hun persoonlijk ontwikkelingstraject. Met het project ‘Your OHL’ voorzien we een individueel plan voor elke speler. Hierbij staat zelfregulatie centraal. In deze online sessie gaat Academy Manager Henk Mariman dieper in op de visie, het proces en de vertaling van het project naar de praktijk. Maar ook de typische issues en valkuilen bij het opzetten van een individuele visie

2 UEFA Licentiepunten UEFA-B – UEFA-A


 

KVC Kessel Lo 2000 clubondersteuning – Maandag 17 januari 2022

Voetbal Coaches Vlaanderen nodigt jullie uit voor een clubondersteuning!

De Formafoot 8vs8 met als thema “Opbouw van achteruit tegen hoge druk” wordt gebracht door de Voetbal Vlaanderen clubondersteuner in de vorm van een presentatie en demotraining. Na de demo is er ruimte voor vraag en antwoord.

Bij 8vs8 is de opbouw van achteruit meer en meer een belangrijk thema bij het opleiden van de jeugdspeler. Hoe vaak zien we niet dat spelers de durf niet hebben om van achteruit het spel op te bouwen. Als trainer zoek je dan ook naar de meest efficiënte oplossing om het aan te leren. Deze demo kan u en uw ploeg op weg helpen naar het zoeken van die efficiëntie.


 

WEBINARS WHY WE DO WHAT WE DO?

Voetbal Coaches Vlaanderen gaat van start met 3 webinars.

We hebben als trainer of als club ongeveer dezelfde doelstellingen. We willen allemaal naar hetzelfde resultaat toe werken. Echter onze methode hoe we dit willen bereiken kan in bepaalde mate afwijken ten opzichte van elkaar. Het doel van deze Webinars-reeks is om op zoek te gaan naar de raakvlakken. Hoe kunnen we elkaar versterken en kunnen we toch onze eigen manier van werken behouden.

In deze online bijscholingsreeks komen 3 trainers aan bod die vanuit hun eigen perspectief vertellen WAT ze trainen, HOE ze dit toepassen en vooral WAAROM ze dit aanbieden.
Bedoeling is dat er op voorhand 3 vragen door elke inschrijver kunnen gesteld worden omtrent voetbal en visie bij het inschrijven. De drie meest voorkomende vragen worden gesteld door een moderator.

4 UEFA licentiepunten
(mits deelname aan de 3 webinars)

Webinar 1
Dinsdag 16 maart 2021
19u30 - 21u
Willem Weijs
U21 Coach Willem II - Assistent A-elftal
Webinar 2
Dinsdag 6 april 2021
19u30 - 21u
Michel Bruyninckx
MBM Methode
Webinar 3
Dinsdag 4 mei 2021
19u30 - 21u
Zeb Jacobs
Sportief Coördinator RAFC Antwerp